إنتقال للمحتوى


صورة

حمص الطبيخ .. بيطبخوا بيه ازاي ؟؟


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
29 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 12 May 2010 - 10:19 PM

كتير اوي بشوف واسمع عن اكلات مضاف لها الحمص زي مثلا السبانخ بالحمص او الكوسى بالحمص .. الخ

ولان تجربتي مع الحمص من سنين طويلة كانت فاشلة وطلع حاجه زي الحصى كده متتاكلش في وسط الاكل وبناء عليه توقفت عن استعماله نهائيا والى وقتنا هذا


بشوف اكلات جاهزه كتير عليها حمص زي الكشرى مثلا

وزوجي احيانا بيطلب مني اعمل الخضار بالحمص بس الغريب انه بيشتري حمص من بتاع القزقزه اظن اسمه ( مجوهر ) الي هو حبه صغير ومستوي جاهز وعلى حد علمي فحمص الطبخ هو الي حبه كبير اوي قريب من حجم البندق كده وبيحتاج تسويه زياده


ولاني ( ميح ) في المسائل الحمصية قلت اسألكم

لما احب اطبخ بحمص اجيب نوع حمص ايه وياترى بينقع قبل الطبخ مثلا ولا يسلق واخيرا بحطه من بدايه الطبخه ولا قبل النضج بشويه ؟

وطبعا اي خبرات حمامصية اخرى تحبوا تزودوها مرحب بها بكل تأكيد

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#2 قلب ابيض

قلب ابيض

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1388 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصريه مقيمه بالكويت الحبيبه
  • الإهتمامات:القراءه -الموسيقى -السباحه00الجيمز :)))

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 01:17 AM

اخيييييييييييراا يا ضحى حاجه ما بتعرفييش فيها


بصى يا ست الكل : حمص الطبيخ مش هو الحمص اللى اتكلمتى عنه ولا هذا ولا ذاك

حمص القزقزه ده اخو اللب مالوش دعوه بالطبيخ

التانى حمص الشام او النخى بلغه الخليج او البليله لبعض الناس ...هو حمص الشام اللى بيتسلق مع الكمون والملح ووووووو لعمل حمص الشام ومرقته المعروفه

وانا باستعمله ايضا مع الكشرى المصرى ومع الفول المدمس على الطريقه اللبنانيه وممكن ناكله زى الترمس كده

وطبعا بيتنقع الاول زى اى نوع من انواع البقول وبعدين يتسلق كالعادة


اما حمص الطبيخ بقى ده معروف فى السوبر ماركت والجمعيات او العلافين ...هو اصغر من حمص القزقزه ومقسوم اتنبن يعنى شكله زى العدس الاصفر كده بس لونه مصفر مش برتقالى ...فاهمانى؟

وطريقه عمله بيتنقع قبل الاكل بساعه مثلا ويضاف للطبيخ مع التخديعه فى حالات الكوسه والسبانخ

وانا شخصيا باضيفه كمان للشكشوكه " بالبيض والبصل والطماطم "بيبقى حكااااايه

وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :lol:

وايه كمااااااااان ؟؟؟؟






هافكر واقولك :lol:

صورة

#3 طبيبة مصرية

طبيبة مصرية

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 113 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 01:47 AM

الأخت ضحى
أنا بستعمل حمص الطبيخ مع الكوسة باللحم المفروم .........

هو حجمه وسط يعنى مش صغير اوى زى الحمص بتاع التسالى او حلاوة المولد ولا كبير بحجم البندق زى حمص الشام اللى حضرتك ذكرتيه اللى اخوانا الشوام بيحطوه على الفول او بيعملوا منه عجينة الطعمية بدل الفول المدشوش وسلطة الطحينة بالحمص ..........


حمص الطبيخ باغسله وانقعه الاول حوالى نصف ساعة وبعدين بسلقه نص سوى على اساس انه هيستوى تانى مع الكوسة.....

وبعد ما بقلب البصل والتوم فى قليل من الزيت والسمن بضيف الحمص المسلوق واقلبه معاهم تقليبتين وبعدين اضيف اللحم المفروم المعصج وعصير الطماطم والكوسة والتوابل كلها ومعلقتين صلصة وازود شوربة حسب الحاجة واسيبهم لحد ما الكوسة تستوى وبتطلع حلوة اوى...........
وكمان بيستخدم مع الكرشة لو كان حد عندك بيحبها بنفس طريقة الكوسة بالضبط .........
عمرى ما استخدمته مع السبانخ واول مرة اعرف انه ممكن يستخدم معاها انا بعمل السبانخ مع معلقتين رز مصرى فقط........
ومؤخرا اتعلمت من شغالة هندية أكلة عبارة عن نوع من المقبلات الهندية شبه الطعمية بتاعتنا بس هما بيستخدموا اللوبيا بعد نقعها وإزالة قشرتها مع حمص الطبيخ وممكن بحمص الطبيخ فقط وفعلا هى اكلة لذيذة وخفيفة
دى كل استعملاتى للحمص ........

تم التعديل بواسطة طبيبة مصرية, 13 May 2010 - 02:12 AM.

صورة

#4 طبيبة مصرية

طبيبة مصرية

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 113 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 02:00 AM

وانا شخصيا باضيفه كمان للشكشوكه " بالبيض والبصل والطماطم "بيبقى حكااااايه

وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :lol:

وايه كمااااااااان ؟؟؟؟


قلب ابيض


حلوة اوى فكرة الحمص مع الشكشوكة برضه اول مرة اعرفها

الكرشة بالحمص بقى زوجى اللى بيحبها جدا والمرة اليتيمة اللى صمم يشترى فيها كرشة
هو اللى طبخها بنفسه
وبيقولى انها تحفة
بس انا ابدا لايمكن ولا فكرت ادوقها حتى.........
صورة

#5 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 03:57 AM

قلب ابيض وطبيبة مصرية

الف الف شكر

انا كده تقريبا عرفت الطريقة



اراجع معاكم بقى الي تعلمته


دلوقت نجيب الحمص بتاع الطبيخ وبعدين ننقعه نصف ساعه بعدين نسلقه نصف سليق ( قد ايه تقريبا وقت ؟ ) وبعدين نحطه في الطبخه من اولها يستوي معاها لغايه الاخر .. صح كده ؟


===========



بس المشكلة اني تبلبلت شوية في اختيار الحمص نفسه


انا كنت فاكره ان حمص الاكل هو الكبير الي هو ده

صورة

وزوجي كان بيقول لاه وبيجيب حمص طبخ نفس بتاع القزقزه بس مقسوم اثنين .. هل يكون هو الي قلتي عليه ياقلب ابيض ؟

المشكلة اني مكنتش عارفه استعمله وبسيبه وبرضه زوجي قال بينحط على الكوسى بس كنت فاكره ده اختراع خاص بيه

بالمناسبة حمص القزقزه اقصد بيه حمص بيكون متحمص جاهز عند نفس مقلة اللب وبيتباع في اكياس العبوه نصف كيلو تقريبا وممكن يتاكل عادي بدون طبخ ..


ياريت لو حد عنده صورة لحمص الطبخ يحطها لنا عشان تزول البلبلة


============

بمناسبة الحديث عن الكرشة .. انا بموت في حاجه اسمها كرشة لكن للاسف قعدت سنين ماكلهاش عشان زوجي المصون زي حالات طبيبة مصرية كده رافض الفكرة من اساسه ومستنكر ان حد ياكل كرشة وبناء عليه مانع دخولها البيت

ياريت بقى طريقة الكرشه بالحمص بالتفصيل عشان اعملها في يوم و احطه قدام الامر الواقع

==========



على جنب بقى ..

قلب ابيض .. انتي لسه شفتي حاجه ده انا ههريكم اسئلة لسه في حاجات كتيرة موت عاوزه اعرف عنها بس نبدأ بالحمص الاول بعدين نخش على التقيل

طبيبة مصرية .. ياريت شرح لموضوع ملعقتين الرز على السبانخ ده لاني فاكره قريت زمان في كتاب اسمه الاكلات الشعبية المصرية الحكايه دي بس للاسف فقدت الكتاب وهموت من وقتها اعرف الطريقة تاني لان كانوا مادحينها اوي في الكتاب وبرضه والدي اكد على المعلومه وقتها وقال ان السبانخ بتبقى حاجه تانية مع وجود قليل من الرز فيها .. ياريت بعد اذنك الطريقة بالتفصيل ..

تم التعديل بواسطة doha, 13 May 2010 - 03:59 AM.

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#6 قلب ابيض

قلب ابيض

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1388 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصريه مقيمه بالكويت الحبيبه
  • الإهتمامات:القراءه -الموسيقى -السباحه00الجيمز :)))

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 09:05 AM

وزوجي كان بيقول لاه وبيجيب حمص طبخ نفس بتاع القزقزه بس مقسوم اثنين .. هل يكون هو الي قلتي عليه ياقلب ابيض ؟

لاء طبعا مش هو ده خاااالص وماينفعش اصلا للطبخ او السلق

المشكلة اني مكنتش عارفه استعمله وبسيبه وبرضه زوجي قال بينحط على الكوسى بس كنت فاكره ده اختراع خاص بيه

بالمناسبة حمص القزقزه اقصد بيه حمص بيكون متحمص جاهز عند نفس مقلة اللب وبيتباع في اكياس العبوه نصف كيلو تقريبا وممكن يتاكل عادي بدون طبخ ..


ياريت لو حد عنده صورة لحمص الطبخ يحطها لنا عشان تزول البلبلة

وحياتك صورتها لك مخصوص من مطبخى

صورة


وده بالكيس بتاعه وعليع السعر كمان اى خدعه


صورة
============

بمناسبة الحديث عن الكرشة .. انا بموت في حاجه اسمها كرشة لكن للاسف قعدت سنين ماكلهاش عشان زوجي المصون زي حالات طبيبة مصرية كده رافض الفكرة من اساسه ومستنكر ان حد ياكل كرشة وبناء عليه مانع دخولها البيت

ياريت بقى طريقة الكرشه بالحمص بالتفصيل عشان اعملها في يوم و احطه قدام الامر الواقع


انا عندى نفس الوضع فى البيت اساسا ممنوعه منعا باااااتا من طبيخها بالبيت ..لازوجى ولا اولادى بيقولوا لى كفايه اسمها بس!!!!!!!!!!!!1 :lol:

طريقتها هاكتبها لك فى المداخله الجايه بس انزل لك الصور الاول وبعدين اكتب لك الوصفه



==========



على جنب بقى ..

قلب ابيض .. انتي لسه شفتي حاجه ده انا ههريكم اسئلة لسه في حاجات كتيرة موت عاوزه اعرف عنها بس نبدأ بالحمص الاول بعدين نخش على التقيل

طبيبة مصرية .. ياريت شرح لموضوع ملعقتين الرز على السبانخ ده لاني فاكره قريت زمان في كتاب اسمه الاكلات الشعبية المصرية الحكايه دي بس للاسف فقدت الكتاب وهموت من وقتها اعرف الطريقة تاني لان كانوا مادحينها اوي في الكتاب وبرضه والدي اكد على المعلومه وقتها وقال ان السبانخ بتبقى حاجه تانية مع وجود قليل من الرز فيها .. ياريت بعد اذنك الطريقة بالتفصيل ..


انا انا انااااااااااا يا ميس اجاوب؟؟؟

مكان الحمص بنحط الرز بس طبعا مش منقوع زى الحمص لانه بيستوى اسرع منه وتقريبا معلقه او اتنين بس رز انا بحط بالويم كده



واترك المجال للحبيبه طبيبه مصريه :lol:



انا هانقع اللى صورته ده واديها شكشوكه النهارده على حسكم
صورة

#7 mama nona

mama nona

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 624 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:جدة

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 09:42 AM

صباح الخير يا ضحى

انا ممكن بقى اخد الميكرفون واخليه مع سيادتى شوية
واقولك على السبانخ
لانى بطبخها كويس وبحبها اوى


انا بحط فيها عدس اصفر او احمر (اوعى تقولى متلخبطة فيه وحطى صورته )

وفيه ناس تحط ارز مصرى
وناس بتحط لسان عصفور
اى حاجة تخلى السبانخ متماسكة ومش سايبة

تقطعى بصلة وتحطيها مع شوية زيت لغاية ما تصفر وبعدين تضيفى العدس بعد ما تكونى غسلتيه كويس قبلها
ويا سلام بقى لو حبيتين بطاطس مقطعة مكعبات تضيفيهم عليه

العدس على حسب الكمية ال هتطبيخها من السبانخ ممكن نص كوب شاى كويس لاسرتك
وبعدين تضيفى كوب ماء وتسيبهم يستو نص سوا

فنفس الوقت قطعى بصلة تانية كبيرة شوية ومعاها شبت وكسبرة متقطعى صغير وملح وفلفل وادعكيها كويس لغاية ما البصل يبدأ ينزل ميته
تضيفى البصل ده للخليط تم صلصة الطماطم

سيبى الخليط ده لغاية ما تحسى انه باقى 5ق مثلا ويستوى
وقتها ضيفى السبانخ وقلبى كويس 10 ق بالكتير وبالهنا والشفا

بالنسبة بقى للسبانخ انا عارفه انك عاشقة للفريزرات والحاجات ال بتجمديها
انا بجيبها واغلسها كويس واقطعها ووعالفريزر عدل
شفت ناس تانية بتلوحها فالزيت الاول

انتى لك الاختيار فى طريقة الفرزنه بتاعتك
صورة

#8 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 04:37 PM

الله يسعدك يارب ياماما نونه وقلب ابيض

كده فخمتو الطريقة وشكلي كده هعمل احلى شغل


باذن الله كمان شهر كده ولا حاجه لما انزل مصر هبقى فاضية بقى واتفرغ للاختراعات دي ان شاء الله اجرب السبانخ مرة بالعدس ومرة بالرز وباذن واحد احد بس تنزلي لي طريقة الكرشه بالحمص هجربها برضه .. يللله ان شاااله ماحد حوش

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#9 لولا

لولا

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4313 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 07:46 PM

[size=4][color="#800080"]وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :lol:

\\كرشه ؟؟

مش هقول يعععع هخلى الولد اللطيف دوت يعبر عن شعورى :ninja:

طائره ورقيه
رياح شديده
خيط قصير
الطائره ليست بين السماء ولا الأرض
..هذه انا!!



لولا


#10 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:07 PM

[size=4][color="#800080"]وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :)

\\كرشه ؟؟

مش هقول يعععع هخلى الولد اللطيف دوت يعبر عن شعورى :lol:


على فكره يالولا الكرشة من الحاجات اللذيذة جدا الي مش هتندمي ابدا لو اكلتيها

سيبك من ريحتها هي دلوقت بتتباع متنظفة جاهزه

وسيبك من اسمها .. من هنا ورايح هنسميها كيرشيتو او كرشوتشيني

هاتي انتي بس الكرشة واغسليها كويس بعدين قطعيها قطع صغيره يادوب عشرة سنتي كده في عشرة سنتي او اقل كمان .. حطيها تنسلق عادي زي اللحمه العاديه في مية مش كتير.. بعدين طلعيها واعملي لها صلصة بالبصل والثوم وكل ماتشتهيه نفسك بعدين حطيها تكمل سوا معاهم

وكلي وادعي لي

والله يالولا يابنتي بتطلع روعه وتتاكل وارها الصوابع كل ده ولسه محطيناش الحمص امال بقى لما نعرف الطريقة ونحطه .. ده احنا هناكل اكل


على فكره يالولا لاااازم تكوني بتعرفي الطبيخ الجامد والطواجن والمحاشي والمحمرات والمشمرات

الست الي مبتعرفش تطبخ الحاجات دي بالظبط زي الست الي مبتعرفش تحط مكياج او تعمل شعرها .. الاثنين البعض بيعتبرهم , مش ستات

اتفقنا ياست الستات ؟


معاكي اسبوع واشوف تطبيقك في موضوع الكرشة ومنها ندخل على طول على القلقاس

:ninja:

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#11 pink rose

pink rose

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4625 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:09 PM

[size=4][color="#800080"]وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :happy:

\\كرشه ؟؟

مش هقول يعععع هخلى الولد اللطيف دوت يعبر عن شعورى :lol:



لولا اسكتي بقى عشان انا شايلة منك في قلبي جامد

من ساعة ما قولتلي اللي قولتيه على القلقاس

كمان الكرشة لا كده الوضع زاد عن حده اوي بصراحة و لازم تدخل جامد من نون كلهم :ninja:

(اقولك حاجه بس سر هاااااااااااا انا ما بحبش الكرشة مطبوخة ابداا بحبها بس بعد ما تتسلق و تتقلي اوعي تقولي لحد اتفقنا) :)

#12 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 مشاركة
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:15 PM

(اقولك حاجه بس سر هاااااااااااا انا ما بحبش الكرشة مطبوخة ابداا بحبها بس بعد ما تتسلق و تتقلي اوعي تقولي لحد اتفقنا) :ninja:



اكفشششششش


ايه الكرشه المقلية دي ياريم ؟

لافيني بالطريقة


ملاحظة : حيث انه ومن الواضح ان في في اكتر من طريقة لعمل الكيرشوتشيني ياريت حد من النونات المدقرمات يفتح توبيك مخصوص للكرشة وماادراك مالكرشة نكاية في كل النونات المقطقطين الي حاطين مناكير ومبيعملوهاش


هتتاكل هتتاكل يالينا قصدي يالولا

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#13 لولا

لولا

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4313 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:18 PM

[size=4][color="#800080"]وكمان للكرشه المطبوخه " اللى هايقول ييييع ها أكلها له " :blink:

\\كرشه ؟؟

مش هقول يعععع هخلى الولد اللطيف دوت يعبر عن شعورى :)



لولا اسكتي بقى عشان انا شايلة منك في قلبي جامد

من ساعة ما قولتلي اللي قولتيه على القلقاس

كمان الكرشة لا كده الوضع زاد عن حده اوي بصراحة و لازم تدخل جامد من نون كلهم :lol:

(اقولك حاجه بس سر هاااااااااااا انا ما بحبش الكرشة مطبوخة ابداا بحبها بس بعد ما تتسلق و تتقلي اوعي تقولي لحد اتفقنا) :happy:



ايه دوت انتى من حزب القلقاس :ninja:

طب قلقاس اوكى ..بس كرشه .. طب يعنى طعمها مميز ؟؟ يعنى الخروف خلص خلاص يا ريمو عشان نطبخ كمان الكرشه ..اييييييييييه
فكرتينى بأيام الديليفرى.. ماما وبابا بياكلو كل الحاجات دى بس احنا كنا بنتصرف ونطلب مالذ وطاب من اكلات سريعه..

المشكله لما بابا كان يفضل قولنا انتو الخسرانين !!

خسرانين ايه بس مش قادره افهم لغايه دلوقتى :blink:

اييييه كانت اياااااااام .

طائره ورقيه
رياح شديده
خيط قصير
الطائره ليست بين السماء ولا الأرض
..هذه انا!!



لولا


#14 pink rose

pink rose

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4625 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:22 PM

(اقولك حاجه بس سر هاااااااااااا انا ما بحبش الكرشة مطبوخة ابداا بحبها بس بعد ما تتسلق و تتقلي اوعي تقولي لحد اتفقنا) :)



اكفشششششش


ايه الكرشه المقلية دي ياريم ؟

لافيني بالطريقة


ملاحظة : حيث انه ومن الواضح ان في في اكتر من طريقة لعمل الكيرشوتشيني ياريت حد من النونات المدقرمات يفتح توبيك مخصوص للكرشة وماادراك مالكرشة نكاية في كل النونات المقطقطين الي حاطين مناكير ومبيعملوهاش


هتتاكل هتتاكل يالينا قصدي يالولا



بتتغسل كويس جد لحد ما تبقي ناصعة البياض و اسيبها في شوية مايا بخل عشان ريحة الزفارة تروح

و بعدين اسلقها و لما تستوي اطلعها و اقطعها حتت متوسطة كده لا كبيرة و لا صغيرة

و بعدين اقليها في شوية زيت بس ايه هبابة كده عشان ما تنشفش

و تتاكل كده و يكون جنبها المخفي اللي باموت فيه الممبار :ninja: :lol:

#15 لولا

لولا

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4313 مشاركة
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 13 May 2010 - 08:23 PM

(اقولك حاجه بس سر هاااااااااااا انا ما بحبش الكرشة مطبوخة ابداا بحبها بس بعد ما تتسلق و تتقلي اوعي تقولي لحد اتفقنا) :)



اكفشششششش


ايه الكرشه المقلية دي ياريم ؟

لافيني بالطريقة


ملاحظة : حيث انه ومن الواضح ان في في اكتر من طريقة لعمل الكيرشوتشيني ياريت حد من النونات المدقرمات يفتح توبيك مخصوص للكرشة وماادراك مالكرشة نكاية في كل النونات المقطقطين الي حاطين مناكير ومبيعملوهاش


هتتاكل هتتاكل يالينا قصدي يالولا



ليييييه يا ضحى ؟؟ ليه يا حبيبتى :lol: كمان عايزه موضوع منفصل ومُفصل ومخصوص ..

طب ابقو حطوا صورتها بليز قبل الطبخ وخطوات التنظيف عشان الناس اللى بتاكل عميانى كده تعرف ان الموضوع فظيع فظظظيع فظظظظيع :happy:

:ninja:

لولا

طائره ورقيه
رياح شديده
خيط قصير
الطائره ليست بين السماء ولا الأرض
..هذه انا!!



لولا





0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 3 عضو


    alshora, جولد, nemoeg