إنتقال للمحتوى


ديلى آرابيا
صورة

التونة بالفرن


  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
13 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 3h 37m 37s
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 16 أبريل 2010 - 09:28 ص


صورة

سمك تونا طازج .. يتبل بعصير الليمون والملح والفلفل الأسود
يوضع فى صينية فرن ومعه بصل أخضر مقطع وشبت أخضر مفروم مع زيت زيتون
ويوضع فى الفرن على درجة حوالى 200 لمدة ساعة وربع تقريبا

وفى الأخير عليها شوية جبنة بارميزان مبشورة
نفس الطريقة يمكن شي سمك التونة بها .. وهيكون رائع ايضا

الغريب انه أرخص سمكة فى سوق السمك

هو زى التونة اللى بنشتريها بالظبط .. يفرق انه طازة وطعمه احسن
وكله أوميجا 3
بس التونا دسم جدا

عينى طلعت على ما خليت السمكة وفيها قطع لونها زى الكبدة ما استريحتش لها ورميتها
صورة
'


حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#2 ام نور محمود

ام نور محمود

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 161 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 14h 20m 6s
  • النوع:أنثى
  • المكان:اسكندرانية مقيمة في الرياض
  • الإهتمامات:القراءة

تاريخ المشاركة 16 أبريل 2010 - 02:59 م

انا بحب التونة اوي
بس انا في الرياض .. اجيبها منين ياترى
لو لقيتها هاجرب اكيد
تحياتي

صورة

اللهم احفظ مصر والمصريين


#3 doha

doha

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,205 مشاركة
    • مدة التواجد: 20d 12h 48m 26s
  • النوع:أنثى
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 16 أبريل 2010 - 03:10 م

حرام عليك الشكل مشهي بدرجه لا توصف ..

تسلم ايدك بجد ..

بالنسبة لسمك التونه اذكر عملتها مرة وحده بس في حياتي ومعجبتنيش خالص .. كانت كبيرة جدا وشكلها ( يفرح ) وسعرها كان زهيد اوي ( الكيلو اربعه جنيه ) بس معجبنيش الطعم في النهايه ..

خالتي عملتها من فترة وارسلت لي منها عشان اذوقها . . بصراحة كانت شهية جدا كانها شيء مابين التونه والماكريل . .

طريقة خالتي تشبه الى حد كبير طريقة الاستاذ بندق بس مفيهاش فرن ومفيهاش برمزان ..

وفيها اهم مكون بشوفه دائما في وصفات التونه وهو الخل ..

ان شاء الله في يوم ما لو جربت الوصفة دي هقولكم النتيجة .

..إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس فتذكر قدرة الله عليك ..


#4 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 3h 37m 37s
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 16 أبريل 2010 - 03:16 م

صحيح فيها خل عشان هى دسمة جدا

نسيت احط الخل القاسم المشترك فى وصفاتى

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#5 لونا

لونا

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,258 مشاركة
    • مدة التواجد: 42d 22h 26m 26s
  • النوع:أنثى
  • المكان:أرض الله
  • الإهتمامات:القراءة

تاريخ المشاركة 17 أبريل 2010 - 04:14 م

شكلها جميل جداً يا بندق أفندي

و الأسرة الكريمة عندنا كلها بتحب التونة المعلبة

و سمك التونة الطازج موجود في ركن الأسماك في المولات يا أم نور

بيبقى نفسي أجربه و لكن لم أكن أعرف طريقته

بندق أفندي .. حضرتك بتقول عيني طلعت لغاية ما خليتها

ما ينفعش نعملها بالشوك و الجلد عادي؟

شكراً مقدماً :lol:

ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار

.. يا رب ..
احفظ مصر و المصريين


#6 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 3h 37m 37s
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 18 أبريل 2010 - 09:31 ص

شكلها جميل جداً يا بندق أفندي

و الأسرة الكريمة عندنا كلها بتحب التونة المعلبة

و سمك التونة الطازج موجود في ركن الأسماك في المولات يا أم نور

بيبقى نفسي أجربه و لكن لم أكن أعرف طريقته

بندق أفندي .. حضرتك بتقول عيني طلعت لغاية ما خليتها

ما ينفعش نعملها بالشوك و الجلد عادي؟

شكراً مقدماً :unsure:



حسب تجربى ما ينفعش .. لأنه فيها قطع من اللحم لونها بنى جامد جدا اعتقد طعمها مش حلو .. اليوم لو هأخليها تانى هأقطع قطع طولى فى الجانب يفصل بين الجزئين اللى يتاكلو فى السمكة وهو الظهر والذيل مع اللحم على البطن بينهم اللحم الشديد البنية اللى قلت عليه بالاضافة اللى انه مدهن جدا فشكله عامل زى الصلصال لا مؤاخذة هههههههه

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#7 لونا

لونا

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,258 مشاركة
    • مدة التواجد: 42d 22h 26m 26s
  • النوع:أنثى
  • المكان:أرض الله
  • الإهتمامات:القراءة

تاريخ المشاركة 18 أبريل 2010 - 10:48 ص

شكراً يا بندق أفندي

هو أنا ما فهمتش أوي الوصف بس عرفت إن لازم نخلي السمك من كل الأشواك و من الجلد

و يفضل نخليها بالطول

شكراً :unsure:

ربنا آتنا في الدنيا حسنة .. و في الآخرة حسنة .. و قنا عذاب النار

.. يا رب ..
احفظ مصر و المصريين


#8 hOuSsAm

hOuSsAm

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,577 مشاركة
    • مدة التواجد: 45d 8h 51m 32s
  • النوع:ذكر
  • المكان:Jeddah

تاريخ المشاركة 18 أبريل 2010 - 11:20 م

اهلا بندق افندى
مش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :rolleyes:
عالعموم ملحوقة

بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة
وهى مكرونة بالتونة :yahoo:
بتسلق المكرونة عادى خالص
وطبعا بتجهز الصلصة
وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا

وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش

وبالهنا والشفا يا معلم :D

طول ما املى معايا معايا وفى ايدي سلاح
حافضل اجاهد وامشى وامشى من كفاح لكفاح
طول ما ايدي فى ايدك اقوم واقف واهتف واقول
حيّ حيّ على الفلاح
داري يا داري انا احميك بايمـــــانى
طول ماذراعى معايا ابني واعلي بنياني
حافضل عايش فيها بجهدي واملى ابنيها
انا روحى فداها وفدا اهلى واوطـــــاني
زاحف يا شعبي تمحي الماضي رياحك
عهــدك جوا ف قلبي والبطولة جراحك
أيامنـــــا اللي جاية وارادتنا القويـــــة
تنصرنا يا وطني ويملا الدنيا صباحك
نمشي ونمشي والعزة تعيــــــش ويانا
لأ احنا منرجعش ولاتتراجع فى خطانا
تهتف اراضينا لنا والنصر ينــــادينا
يلا بينا يلا وربــنا معانا


#9 joo

joo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,317 مشاركة
    • مدة التواجد: 4d 3h 49m 12s
  • النوع:ذكر
  • المكان:مصر

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 12:31 م

اهلا بندق افندى
مش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :blink:
عالعموم ملحوقة

بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة
وهى مكرونة بالتونة :lol:
بتسلق المكرونة عادى خالص
وطبعا بتجهز الصلصة
وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا

وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش

وبالهنا والشفا يا معلم :lol:


لالا جرب التونة وحط معاها فلفل اخضر وبصل ومشرم من غير صلصة خالص وحط كل دول على المكرونة المسلوقة مع التقليب

بزيت التونة الموجود فى علبة التونة

ودوق وادعيلى يا معلم
صورة

#10 hOuSsAm

hOuSsAm

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,577 مشاركة
    • مدة التواجد: 45d 8h 51m 32s
  • النوع:ذكر
  • المكان:Jeddah

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 01:03 م

اهلا بندق افندى
مش تقول يا راجل كنت اتغدى عندك :)
عالعموم ملحوقة

بمناسبة التونة انا كنت من فترة افتكست طبخة كدة
وهى مكرونة بالتونة wst::
بتسلق المكرونة عادى خالص
وطبعا بتجهز الصلصة
وانت بتجهز الصلصة تحط التونة وتقلبها معاها بس ابقى قلقل الملح لان التونة فيها ملح صلا

وبعد كدة حط المكرونة مع التقليب بشويش

وبالهنا والشفا يا معلم :roseop:


لالا جرب التونة وحط معاها فلفل اخضر وبصل ومشرم من غير صلصة خالص وحط كل دول على المكرونة المسلوقة مع التقليب

بزيت التونة الموجود فى علبة التونة

ودوق وادعيلى يا معلم


يا جامد يا جو

الحمد لله مطلعتش لواحدى اللى بخترع وبلبخ فى الاكل wst::

بس للاسف انا خلاص قفلت المطبخ اللى عندى لانه كان مشروع فاشل
ومعتمد دلوقتى عالمطاعم :sad:

عالعموم لما انزل اجازة باذن الله هادى الوالدة اجازة يوم من المطبخ واعملهم الاكلة دى
وطبعا هيموتوا فيها من حلاوتها :roseop:

متشكر ليك اوى يا جو

طول ما املى معايا معايا وفى ايدي سلاح
حافضل اجاهد وامشى وامشى من كفاح لكفاح
طول ما ايدي فى ايدك اقوم واقف واهتف واقول
حيّ حيّ على الفلاح
داري يا داري انا احميك بايمـــــانى
طول ماذراعى معايا ابني واعلي بنياني
حافضل عايش فيها بجهدي واملى ابنيها
انا روحى فداها وفدا اهلى واوطـــــاني
زاحف يا شعبي تمحي الماضي رياحك
عهــدك جوا ف قلبي والبطولة جراحك
أيامنـــــا اللي جاية وارادتنا القويـــــة
تنصرنا يا وطني ويملا الدنيا صباحك
نمشي ونمشي والعزة تعيــــــش ويانا
لأ احنا منرجعش ولاتتراجع فى خطانا
تهتف اراضينا لنا والنصر ينــــادينا
يلا بينا يلا وربــنا معانا


#11 Salwa

Salwa

    Super Member

  • مشرف عام
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,019 مشاركة
    • مدة التواجد: 72d 19h 10m 56s
  • النوع:أنثى

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 02:32 م

صباح الخير..
شوف يااستذ / بندق افندى ..


سمكة التونة لو حاتتعمل بطريقة معينة ف الفرن تطلع مش ناشفة ولحمها مش ناشف .. :) ...قطع بصل ترنشات كتير وضعه فوقها ...يعنى مهم جدا جدااا ان البصل الشرائح يغطيها ...طبعااا ممكن تضع كل اللى تحبه يعنى طماطم وفلفل اخضر وثوم وكل حاجة بس بشرط البصل يكون فوق التونة .
ممكن برضه لو عاوز تعملها ف وقت اقل ....تغطى الصينية بورق الومنيوم لمدة ربع ساعة وبعد كدة ممكن تشيل الورقة وتتركها تتحمر ...هو البصل بس اللى حايتحمر شوية والتونة حاتبقى تحفة ..
دى طريقة اكيدة ...سر يعنى ...وكل الناس اللى غاويين التونة الصابحة عارفين الكلام ده ان لازم تتغطى تماما بالبصل ...
فيه سمكة بتشبه لسمكة التونة كتيررر ...وبياعين كتير بيبيعوها على انها تونة ..ورخيصة جدا جدااا ..(( هى سمكة الكبريت ))..
والناس اللى غاويين اسماك وبيفهموا كل الانواع عارفين ان الكبريت لازم (( يتدبح )) ...ودى كلمة بلغة اهل اسكندرية يعنى ...يعنى لابد تغز السمكة بالسكينة ف عدة اماكن علشان ينزل كل الدم اللى فيها ..كدة مش حاتلاقى اى حتت بنى .. :roseop: :roseop: .
.وبرضه تقطع نرتشات ...
وطبعااااااا ...الاسكندرانية الأصليين بيفرقوا بسهولة بين انواع الاسماك ..
عموما ولو جربت طريقة التونة بوضع البصل مغطيها كلها حاتلاقيها تطلع تحفة ..
بس حبيت اشارك ..
والصراحة شكل السمكة جميل ...بس برضه جرب البصل ..

تحياتى ..

(وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً)

 

[النساء : 93]


#12 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 3h 37m 37s
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 06:36 م

شكرا يا مدام سلوى ..


السكة ما كانتش ناشفة بمعنى انها ما تتاكلش كان بس مفيش فيها عصائر متخلفة منها كتير


ثانيا اللى أعرفه التونة سمكة غالية السعر لذا استغربت من هذه السمكة .. (قبل فترة قرأت عن يابانة اشترى سمكة تونة وردية اللون ب 216 الف دولار مانت تزل 170 كيلو تقريبا)

عموما هى مش سهلة فى التعامل معاها .. ولو كررت التجربة هتكون مختلفة وأسهل ..

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#13 بندق أفندى

بندق أفندى

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 مشاركة
    • مدة التواجد: 1d 3h 37m 37s
  • النوع:ذكر
  • المكان:الدمام

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 07:19 م

الفكرة الألأساسية كانت انه أشويها

بس طلعت كمية السمكة كبيرة وكانت هتبقى عجة جامدة

حبيبتى كالشمس لا نظر ولا اقتراب ولا استغناء

فالكل موت محقق



أنا الذى نظر الأعمى إلى أدبى وأسمعت كلماتى من به صمم


#14 مصرية اوى

مصرية اوى

    new Member

  • Members
  • Pip
  • 22 مشاركة
    • :

تاريخ المشاركة 19 أبريل 2010 - 09:24 م

امممم
شكلها شهى اوى
هأجربها
تسلم ايدك .

تم التعديل بواسطة مصرية اوى, 19 أبريل 2010 - 09:25 م.





0 عضو (أعضاء) يشاهدون هذا الموضوع

0 الأعضاء, 0 الزوار, 0 مجهولين


زار هذا الموضوع 2 عضو


    , بندق أفندى